De rol van de weegschaal

 • Sylvia 

Wat is de rol van de weegschaal in jouw leven? Je hebt de stap gezet om een aantal kilo af te vallen. Heel weegschaalde dag doe je je uiterste best om gezond te eten en niet te snoepen.
De volgende dag wil je resultaat zien. Je gaat op de weegschaal staan en……. niets. Helemaal niets! Sterker nog, misschien ben je wel een paar ons zwaarder dan de dag daarvoor.

Frustratie

Alle reden om gefrustreerd de weegschaal onder je bed te schoppen en te stoppen met poging nummer zoveel om wat kilo’s kwijt te raken.

Oorzaken

Hoe kan het toch dat je de ene dag zwaarder of lichter bent dan de andere dag. Hieronder volgen een aantal oorzaken:

 1. Het weegmoment 
  Weeg jezelf op hetzelfde moment van de dag. Het liefst in de ochtend, net nadat je uit bed komt.
 2. Kleding 
  Weeg jezelf altijd in je ondergoed.
 3. Zout 
  Je zult iets zwaarder zijn als je meer zout binnen hebt gekregen. Door het extra zout houdt je lichaam meer vocht vast, waardoor je iets zwaarder weegt.
 4. Menstruatie 
  Je menstruatie zorgt ervoor dat je lichaam vocht vasthoudt.
 5. Warme dagen 
  En ook op warme dagen houdt je lichaam meer vocht vast. Zorg dat je op warme dagen voldoende drinkt. Je lichaam zal dan het extra vocht uitscheiden.
 6. Stoelgang 
  Een onregelmatige stoelgang zorgt ervoor dat je gewicht per dag verschilt.

Gezondheid is meer dan een getal op de weegschaal

Je gezondheid is meer dan een getal op de weegschaal. Als je gezond eet en regelmatig beweegt, zul je daarvoor beloond worden. Je zal niet alleen die extra kilo’s verliezen, maar je zal je ook fitter voelen.

Weeg maximaal één keer per week 

Laat die weegschaal jouw goede humeur niet verpesten. Laat de weegschaal jou niet frustreren. Blijf gemotiveerd, geef jezelf elke dag een complimentje en weeg jezelf maximaal één maal per week.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *