Volkorenbrood

Waarom volkorenbrood?

Volkorenbrood is het meest gezonde brood dat je kunt eten. De goede voedingsstoffen van de graankorrel zitten in de kiem en de zemel. Tarwebloem wordt gemaakt van het middelste gedeelte van de graankorrel.

Drie volkoren boterhammen op een dag verkleint het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en darmkanker.

Volkorenbrood en afvallen

De vezels in volkorenbrood zorgen voor een verzadigd gevoel. Volkorenbrood past perfect in een voedingspatroon als je af wilt vallen. Als je volkoren brood eet, heb je minder snel honger dan wanneer je wit brood eet.

Hoe herken je volkorenbrood?0Volkoren brood

In Nederland mag brood de naam “volkorenbrood” dragen als in het brood uitsluitend volkorengraan en/of volkorenmeel verwerkt is.

Lees dus het etiket om te weten of er volkoren(tarwe)meel gebruikt is.

Donker brood is toch altijd volkoren?

In mijn praktijk hoor ik vaak dat mensen denken dat donker brood altijd volkorenbrood is. Dat is niet zo.

De kleur van het brood bepaalt niet of het volkorenbrood is. Geroosterd moutmeel of gekarameliseerde suiker maakt het brood bruin. Je koopt bruinbrood en je denkt dat je bruin brood eet. Terwijl je eigenlijk wit brood eet. Lees daarom ook het etiket voordat je brood koopt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *