Waarom heb je trek in zoetigheid na het eten?

trek-in-zoet

Veel mensen hebben na het eten trek in zoetigheid. Daarom eten we zoete toetjes na het avondeten. Herken je dit?

toetje
een toetje na het eten

Waar komt de trek in zoetigheid vandaan?

Ons eten en drinken komt via de slokdarm in de maag terecht. Het voedsel moet verteerd worden. Tijdens het spijsverteringsproces wordt het voedsel in kleine deeltjes opgedeeld.
Je maag is nu gevuld met voedsel. Maar de spieren en alle andere cellen hebben nog geen energie gekregen uit het voedsel.

De spijsverteringsorganen eisen veel energie op tijdens het spijsverteringsproces. Daardoor kun je je moe voelen. Je kent het misschien wel: de after-dinner-dip.

Veel energie gaat dus naar de spijsverteringsorganen. Maar onze spieren en cellen willen ook energie. Dan “gilt” ons lijf om energie. Het lichaam heeft zoetigheid nodig. Want snelle suikers geven het lichaam snel energie.

(lees verder na de advertentie)

Wat kun je ertegen doen?

Deze trek in zoetigheid gaat sowieso over.

  • Weersta de verleiding om zoetigheid te eten.
  • Drink een kop thee.
  • Neem na de maaltijd even rust. De rust ondersteunt je spijsvertering.
  • Ga een wandeling maken.

Mijn missie is om jou stap voor stap te helpen naar een gezond gewicht. Ik wil dat je je prettig voelt en dat afvallen niet leidt tot frustraties en honger. Lijnen en jojoën is verleden tijd voor jou. Een blijvend gezond gewicht behaal je door ongezonde gewoontes blijvend te veranderen. Veranderen kost tijd. Er bestaan geen middeltjes en diëten waarbij je in 3 maanden tijd blijvend je streefgewicht behaalt. Als dat zo zou zijn, dan zou toch iedereen slank zijn?
Daarom heb ik het e-book “16 Tips om Blijvend Af te Vallen” geschreven. Dit e-book is een stappenplan om jou te helpen op je weg naar een blijvend gezond gewicht.

beroepsvereniging-gewichtsconsulenten-nederland
ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging gewichtsconsulenten nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *