fbpx
comfortzone

Comfortzone

Wat is je comfortzone?

Je comfortzone is jouw veilige haven. De comfortzone is de plaats of de situatie waarin jij je het veiligst voelt. Dat wil niet zeggen dat het de beste plaats of situatie voor jou is.

Je baan

Stel je voor dat je het absoluut niet naar je zin hebt in je huidige baan. Wat doe jij? Ga jij meteen op zoek naar een andere baan of blijf je in de huidige situatie, je comfortzone, zitten. 

Op zoek gaan naar een andere baan is eng. Je loopt tegen onzekerheden aan, zoals je loon, nieuwe collega’s, nieuwe werkzaamheden, de vraag of je het daar wel naar je zin hebt. 

De kans is aanwezig dat je voor zekerheid kiest, dat je voor je veilige haven kiest. Ook als deze veilige haven jou geen geluk brengt.

Afvallen en je comfortzone

Zo werkt het ook met afvallen. Als je af wilt vallen, moet je uit je comfortzone treden. In je comfortzone hoef je niet op je voeding te letten, je hoeft niet te bewegen als je geen zin hebt, je kunt op feestjes alles eten en drinken wat je maar wilt. Veilig… comfortabel.

Maar is het de beste situatie voor jou? Wat doet het met jou als je in deze veilige haven blijft? Denk aan

  • je gewicht. Word je zwaarder en zwaarder als je in deze situatie blijft?
  • je lichamelijke klachten
  • het kopen van kleding
  • je fitte gevoel

Hoe makkelijk stap jij uit je comfortzone?

Denk eens na over jouw comfortzone. Stap jij er makkelijk uit of vind je het prettig in je veilige haven? Als je uit je comfortzone stapt, leer je jezelf nieuwe gewoontes aan. Ik heb al een paar tips voor je op een rijtje gezet.

Begin vandaag met de eerste stap te zetten uit je comfortzone. Doe elke dag iets dat je “eng” vindt of dat je normaal niet zou doen. Laten we nu niet massaal gaan bungeejumpen. Een paar voorbeelden: begin de dag met 10 minuten yoga, ga in het vroege voorjaar met je jas aan buiten lunchen, lees een boek uit een ander genre dan dat je normaal leest.

Het leven begint na je comfortzone

https://www.sylviavanwilligen.nl/product/afvallen-zonder-dieet/

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: