Bloesemtocht

bloesemtocht

Op 13 april 2019 was het zover. Toen stonden we aan de start van de 27e editie van de Bloesemtocht. Voor ons was het de tweede keer dat we met deze tocht meeliepen.

In 2018 liepen we in onze korte broek onder de stralende zon 25 kilometer door de mooie Betuwe langs het riviertje De Linge. Dit jaar stonden we in onze winterjas met sjaal en handschoenen aan de start voor 20 kilometer Bloesemtocht Oost.

Vorig jaar liepen we de West-route is. Op de West-route loop je langs gezellige rustpunten met muziek en kraampjes waar je iets te eten en te drinken kan kopen. Maar de Oost-route biedt weinig gezelligheid. Hier zijn slechts een aantal rustpunten. Waar ook nog eens niets te beleven is. Geen muziek, geen bandjes. Meer dan een kopje koffie en thee werd er niet aangeboden. Toch hadden west en oost een overeenkomst: de lange rijen dames voor de Dixies.

Bij een van de rustpunten op parcours Oost kon je naast koffie en thee de hypertone sportdrank AA-Drink High Energy kopen. Maar is AA-Drink High Energy tijdens een wandeling een sportdrank of een frisdrank?

Wat is een hypertone sportdrank?

Een hypertone sportdrank, zoals AA-Drink High Energy, is een sportdrank die meer deeltjes bevat dan ons lichaamsvocht. AA-Drink High Energy bevat 14,8 gram koolhydraten per 100 ml product. Die 14,8 gram koolhydraten zijn de toegevoegde deeltjes aan het water.

Omdat het aantal deeltjes van een hypertone sportdrank meer is dan het aantal deeltjes in ons lichaamsvocht, is deze drank voor ons lichaam lastig op te nemen. AA-Drink High Energy blijft lang in de maag zitten. Daarom kun je last krijgen van een klotsend gevoel.

Een hypertone sportdrank zoals AA-Drink High Energy is geschikt voor sporters die tijdens het sporten snel hun koolhydraten willen aanvullen om hun prestaties te verbeteren. Denk aan een marathonloper die een wedstrijd loopt als het niet te warm is.

Hypertone sportdrank en de Bloesemtocht

Tijdens een wandeling bij warm weer is het zaak om de vochtbalans in je lichaam op peil te houden. Een negatieve vochtbalans is immers schadelijk voor je lichaam. Door voldoende water te drinken houd je je vochthuishouding op orde.

Een hypertone sportdrank zoals AA-Drink High Energy bevat koolhydraten – suiker -, dus ook kilocalorieën. 100 ml AA-Drink High Energy bevat 59 kilocalorieën.

Tijdens een wandeling gebruikt je lichaam meer vet dan koolhydraten als energiebron. Daarom hoef je geen koolhydraten aan te vullen met een hypertone sportdrank.

Het flesje AA-Drink High Energy diende tijdens deze wandeltocht als een lekkere, zoete frisdrank en had geen functie als sportdrank.

Wij hebben op 13 april 2019 22 kilometer gelopen in 4 en een half uur. Daarmee heb ik 1167 kilocalorieën verbrand. De kilocalorieën uit dit flesje AA-Drink High Energy heb ik die dag wel verbrand.

Tip 3 uit mijn e-book “16 Tips om Blijvend Af te Vallen luidt:

Eet je kilocalorieën, drink ze niet

Mijn missie is om jou stap voor stap te helpen naar een gezond gewicht. Ik wil dat je je prettig voelt en dat afvallen niet leidt tot frustraties en honger. Lijnen en jojoën is verleden tijd voor jou. Een blijvend gezond gewicht behaal je door ongezonde gewoontes blijvend te veranderen. Veranderen kost tijd. Er bestaan geen middeltjes en diëten waarbij je in 3 maanden tijd blijvend je streefgewicht behaalt. Als dat zo zou zijn, dan zou toch iedereen slank zijn?

sylvia-van-willigen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *