fbpx
groente

Seizoensgroente Februari

Seizoensgroente februari

De seizoensgroente voor de maand februari zijn:

 • Andijvie
 • Artisjok
 • Aubergine
 • Boerenkool
 • Bosui
 • Chinese kool
 • Knolselderij
 • Koolraap
 • Mais
 • Paprika
 • Pastinaak
 • Peultjes
 • Pompoen
 • Prei
 • Radijs
 • Rammenas
 • Rettich
 • Rode biet
 • Rode Kool
 • Rucola
 • Savooie kool
 • Schorseneren
 • Spitskool
 • Spruiten
 • Ui
 • Veldsla
 • Winterpostelein
 • Witlof
 • Witte kool

Groente- en fruitkalender

Milieu Centraal heeft een handige online Groente- en Fruitkalender opgesteld. Hierin zie je in één oogopslag hoeveel energie het heeft gekost om een bepaald product in een bepaald seizoen in de winkel te krijgen. Klasse A is de meest duurzame keuze, klasse B is ook een betere keus.

Hoeveel groente per dag

Ons lichaam heeft vitamines en mineralen nodig goed te kunnen functioneren. Deze vitamines en mineralen krijgen we via onze voeding binnen. Vitamines en mineralen zitten onder andere in groente en fruit.

Als je 250 gram groente en twee stuks fruit per dag eet, krijg je voldoende vitamines en mineralen binnen. Niet elke groentesoort bevat dezelfde vitamines en mineralen. Varieer daarom met groente. Probeer 5 verschillende kleuren groente per dag te eten.

5 kleuren per dag

Het lijkt heel moeilijk om vijf kleuren groenten per dag te eten. Met een beetje creativiteit kom je er wel. Stel je eet vanavond sperziebonen > groen. Om de sperziebonen wat meer smaak te geven, bak ik een uitje > wit, een tomaatje > rood en wat champignons > wit. Ik neem er een bakje rauwkost bij van komkommer > groen en een gele paprika.

Als tussendoortje eet ik een bakje wortelen > oranje met hummus.

Groente eten en afvallen

Als mensen af willen vallen adviseer ik hen om 400 gram groente te eten.

 • groente leveren weinig kilocalorieën; je mag er lekker veel van eten
 • groente bevatten veel vezels wat een goede darmwerking bevordert

“Groente zijn duur”, hoor ik mijn cliënten regelmatig zeggen. Dat klopt, een zak chips is helaas goedkoper dan een pond groente. Als je voor seizoensgroente kiest kun je veel besparen. Als jouw favoriete groente buiten het seizoen valt, kun je die misschien in de vriezer vinden.

Tips om meer groente te eten

Houd je niet van groente? In mijn blog “21 tips om meer groente te eten” lees je hoe op een makkelijke manier meer groente kunt eten.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: