Gemarineerde Artisjokken

artisjokken

Artisjokken zijn in de maand mei volop verkrijgbaar. Weet jij hoe je ze kunt bereiden, hoe je ze kunt eten en hoe lang je ze kunt bewaren? In deze blog lees je hoe je artisjokken kunt marineren en bewaren.

Aantal personen               4

Ingrediënten Gemarineerde Artisjokken

  • 1 citroen
  • 500 gram artisjokharten
  • tijm
  • rozemarijn
  • marjolein
  • salie
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes gesneden

Bereidingswijze

  • snijd de citroen in kleine stukjes
  • doe de artisjokharten in een grote kom
  • bestrooi de harten met de kruiden
  • meng de gekruide harten met de olijfolie
  • breng ze op smaak met peper en zout
  • schep alles voorzichtig door elkaar
  • doe de artisjokharten met de citroen en de knoflook in een pot die je goed af kunt sluiten

Eet de artisjokken als lunch of als tussendoortje of verwerk ze in een salade. Meer recepten met artisjokken vind je op de site van het Voedingscentrum.

(lees verder onder de afbeelding)

Verwerk de artisjokken in een salade

Voedingswaarde

606 kilocalorieën
5,4 gram verzadigd vet
36,7 gram vetten
10,9 gram eiwit
51,5 gram koolhydraten
8,9 gram vezels

Bewaren

1 tot 2 weken in de koelkast

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *