Sperziebonen met rauwe ham

Aantal personen 4
Bereidingstijd 10 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram sperziebonen
  • 100 gram rauwe ham
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

  • Kook de sperziebonen in 4 tot 5 minuten beetgaar
  • verhit de olie in een koekenpan en voeg de rauwe ham toe
  • bak de ham totdat die knapperig is
  • haal de ham uit de pan
  • bak in hetzelfde vet de ui en knoflook in 2 minuten glazig
  • snijd de ham in stukjes van ongeveer 2 centimeter
  • schep de ham, de fijngehakte peterselie en basilicum door het uienmengsel
  • schep dit mengsel door de sperziebonen

(voedingswaarde onder de afbeelding)

Voedingswaarde per portie

110 kilocalorieën
7 gram vet
1 gram verzadigd vet
7 gram eiwit
5 gram koolhydraten
3 gram voedingsvezels

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *