Koude handen en voeten

koude-handen

Als je afvalt, bestaat de kans dat je last krijgt van koude handen en voeten. Waarom is dat?

Minder eten

Als je gaat lijnen of op dieet gaat, dan ga je minder eten. Toch? Maar eet je wel voldoende? En hoe weet je of je voldoende eet?

Je lichaam heeft een x-aantal kilocalorieën nodig voor haar vitale functies, zoals ademhalen, het hart te laten kloppen en het op temperatuur van je lichaam. Voor ieder lichaam is dit aantal kilocalorieën anders. De ene persoon heeft minimaal 1300 kilocalorieën per dag nodig, terwijl de ander met 1700 kilocalorieën zijn of haar lichaam niet voldoende voedt.

Koude handen en voeten

Als je te weinig eet, dan heeft je lichaam niet voldoende energie voor haar vitale functies. Je lichaam moet de energie verdelen. Dat het hart blijft kloppen is een voorwaarde voor een levend lichaam. Daar kan je lichaam niet op bezuinigen. Koude handen en voeten zijn heel vervelend, maar je gaat er niet dood van. Je lichaam zal daarom minder energie steken in het op temperatuur houden van je lichaam. Het gevolg is dat je koude handen en voeten krijgt.

Als je veel afgevallen bent, ben je een laag vet kwijt. Vetweefsel heeft een isolerende functie. Het houdt je warm. Als je vetweefsel verliest, verlies je ook een deel van je isolatie.

vet heeft een isolerende functie

Voldoende eten

Om succesvol én gezond af te vallen is voldoende eten een must. Minder eten leidt niet altijd tot de gewenste, blijvende resultaten. Wil jij weten hoeveel kilocalorieën jouw lichaam nodig heeft om op een gezonde manier af te vallen? Maak dan een afspraak met me om je ruststofwisseling te laten meten. Want meten = weten.

Wil jij op een gezonde manier afvallen? Download dan mijn gratis e-book en zet vandaag nog je eerste stap. Over een jaar wil je toch geen spijt hebben dat je vandaag niet begonnen bent?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *