11 Tips om af te vallen op vakantie

tips-om-af-te-vallen-op-vakantie

11 Tips om af te vallen op vakantie

De vakantieperiode is vaak een moeilijke periode voor mensen die af willen vallen of op gewicht willen blijven. Mensen zijn bang om aan te komen tijdens hun vakantie. Hun harde werken van de afgelopen periode lijkt voor niets geweest. Dat hoeft niet zo te zijn. Ik geef je 11 tips om toch af te vallen op vakantie.

 1. Ga voor jezelf na wat het doel is van jouw vakantie. Wil jij tot rust komen tijdens jouw vakantie, ontspannen en genieten van de omgeving? Of ga jij op vakantie om te luieren en veel te eten en te drinken. Je zult begrijpen dat je in de situatie niet af zult vallen tijdens je vakantie.
 2. Ga jij voor de ontspanning op vakantie, ontspan dan ook. Voor ontspanning heb je geen eten en drinken nodig. Houd goed voor ogen wat je er allemaal voor gedaan hebt om je doelen te behalen.
 3. In hotels, en zeker in all-inclusive hotels, krijg je veel eten aangeboden. Neem kleine beetjes van de verschillende gerechten. Eet niet meer dan dat je thuis zou eten.
 4. Vermijd suikerrijke producten.
 5. Matig je alcoholgebruik. Geniet van je vakantie. Besef dat je kunt genieten zonder dagelijks alcohol te drinken.
 6. Drink veel water.
 7. Zorg voor een actieve vakantie. Start ‘s-morgens met banen zwemmen, ga lopend naar de bestemmingen toe, eindig de dag met een flinke avondwandeling.
 8. Proef een ongezond gerecht per dag. Zo houd je de 80/20-regel aan.
 9. Neem als lunch een heldere soep met een broodje en/of een salade.
 10. Kies voor vis in plaats van vlees.
 11. Kies voor fruit als nagerecht.
Kun jij je beheersen aan het buffet?

Toch aangekomen?

Ben je in je vakantie toch aangekomen? Laat de moed niet in je schoenen zinken. Pak de draad weer op en ga weer aan de slag met je afvaltraject. Pak mijn e-book “16 Tips om Blijvend Af te Vallen” erbij en pas alle tips weer dagelijks toe. Lees mijn mailtjes uit het jaarprogramma Gewoon Afvallen na en pas alle tips weer toe. Stoppen met je afvaltraject heeft geen zin. Er komt een moment dat je weer af wilt vallen. Pak de draad meteen weer op!

(lees verder onder de advertentie)

Heb je vragen?

Stel ze gerust via onderstaand formulier.

Mijn missie is om jou stap voor stap te helpen naar een gezond gewicht. Ik wil dat je je prettig voelt en dat afvallen niet leidt tot frustraties en honger. Lijnen en jojoën is verleden tijd voor jou. Een blijvend gezond gewicht behaal je door ongezonde gewoontes blijvend te veranderen. Veranderen kost tijd. Er bestaan geen middeltjes en diëten waarbij je in 3 maanden tijd blijvend je streefgewicht behaalt. Als dat zo zou zijn, dan zou toch iedereen slank zijn?
Daarom heb ik het e-book “16 Tips om Blijvend Af te Vallen” geschreven. Dit e-book is een stappenplan om jou te helpen op je weg naar een blijvend gezond gewicht.

beroepsvereniging-gewichtsconsulenten-nederland
ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging gewichtsconsulenten nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *