Gekookt eitje met avocado

gekookt-eitje-met-avocado

Gekookt eitje met avocado

Dit recept “gekookt eitje met avocado” bestaat uit gezonde vetten van de avocado en eiwitten uit de gekookte eitjes. De combinatie van vetten en eiwitten zorgen voor een verzadigd gevoel. Hierdoor heb je voor langere tijd een vol gevoel.

Lekker als lunch of bijgerecht.

Voor 1 persoon

Ingrediënten

2 gekookte eitjes
½ komkommer
½ avocado
2 volkoren boterhammen
Halvarine

 

 

Bereidingswijze

  • Kook de eitjes zoals je ze zelf lekker vindt: zacht, middel of hard
  • Snijd de komkommer in stukjes en doe ze in een schaaltje
  • Verdeel de avocado in tweeën
  • Stop de helft met de pit in een doosje en bewaar deze in de koelkast
  • Haal de andere helft uit de schil
  • Snijd de de avocado in stukjes en doe deze bij de komkommer
  • Schil de gekookte eitjes en snijd ze in stukje
  • Doe ze ook in het schaaltje
  • Maak eventueel op smaak met peper en zout
  • Roer de salade door elkaar
  • Besmeer de boterhammen met een dun laagje halvarine
  • Verdeel de salade over de boterhammen

(lees verder onder de advertentie)

Voedingswaarde gekookt eitje met avocado

522 kilocalorieën
6,6 gram verzadigd vet
33,2 gram vetten
22,3 gram eiwit
29,3 gram koolhydraten
9 gram vezels

Eet smakelijk!

Mijn missie is om jou stap voor stap te helpen naar een gezond gewicht. Ik wil dat je je prettig voelt en dat afvallen niet leidt tot frustraties en honger. Lijnen en jojoën is verleden tijd voor jou. Een blijvend gezond gewicht behaal je door ongezonde gewoontes blijvend te veranderen. Veranderen kost tijd. Er bestaan geen middeltjes en diëten waarbij je in 3 maanden tijd blijvend je streefgewicht behaalt. Als dat zo zou zijn, dan zou toch iedereen slank zijn?
Daarom heb ik het e-book “16 Tips om Blijvend Af te Vallen” geschreven. Dit e-book is een stappenplan om jou te helpen op je weg naar een blijvend gezond gewicht.

beroepsvereniging-gewichtsconsulenten-nederland
ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging gewichtsconsulenten nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *