fbpx

Ovenschotel met aardappelen, bloemkool en kip

Ovenschotel met aardappelen, bloemkool en kip

Deze ovenschotel maak je op smaak met kookroom light en groene pesto. De kip kruid je met kipkruiden.

Op een ander moment bereiden

Is het bij jou ook altijd spitsuur rond etenstijd? Deze ovenschotel kun je makkelijk op een eerder tijdstip klaarmaken.  Dan hoef je de schotel alleen nog in de oven op te warmen.

Ovenschotel met aardappelen, bloemkool en kip

Ovenschotel met aardappelen, bloemkool, kip en een pesto-room-saus
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: aardappelen, bloemkool, ovenschotel, pesto
Porties: 3 personen
calorieën: 500kcal

Equipment

  • voorverwarmde oven 200 graden

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 dubbele kipfilet
  • 300 gram aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 ml kookroom light
  • 90 gram groene pesto
  • 70 gram geraspte 30+ kaas
  • kipkruiden

Instructies

  • snijd de kip in stukjes en kruid de kip
  • was en snijd de aardappelen. (ik eet de aardappelen altijd met schil)
  • was en snijd de bloemkool in roosjes
  • kook de aardappelen en bloemkool 10 minuten voor
  • bak de kipstukjes bruin in de olijfolie
  • meng de kookroom en pesto in een bakje
  • leg de aardappelen, bloemkool en kip in de ovenschaal
  • meng er de helft van de kaas doorheen
  • giet het kookroom-pesto-mengsel over de schotel
  • strooi de rest van de geraspte kaas over de schotel
  • zet de ovenschotel ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: