Meten metabolisme

De ruststofwisseling, de metabolisme, is de hoeveel energie die je lichaam dagelijks nodig heeft voor de vitale functies, zoals ademhalen, het lichaam op temperatuur houden en het hart laten kloppen.

Lijnen en niet-eten

Veel mensen denken dat wanneer ze “lijnen” ze minder moeten gaan eten. Minder eten met crash diëten was in het verleden populair. Het 1000-calorieën dieet bijvoorbeeld. Dat ken vast nog wel. En hoeveel mensen ken je, die het 1000-calorieën dieet gevolgd hebben en nu nog steeds slank zijn?

Met crash-diëten eet je minder dan je ruststofwisseling. Op deze manier geef je je lichaam niet genoeg energie voor de vitale functies.

hoeveel-mag-je-eten
ruststofwisseling meten

Voed je lichaam

Hoeveel kilocalorieën heeft jouw lichaam precies nodig? Weet jij dat? Er is niemand die jou antwoord kan geven op deze vraag, behalve…. je lichaam.

Stel je voor dat je lichaam 1600 kilocalorieën per dag nodig heeft voor de vitale functies. Hoe reageert jouw lichaam dan als jij dagelijks 1000 kilocalorieën per dag eet? Denk je dat je afvalt? Denk je dat je genoeg energie hebt om de dag door te komen?

Meten ruststofwisseling

Ik ben de eerste BGN-geregistreerde gewichtsconsulente in Nederland die de ruststofwisseling (rustmetabolisme, je benodigde kilocalorieën in rust) berekent met behulp van de professionele Fitmate RMR van CosMed. De Fitmate RMR is een computer die in de medische wereld wordt gebruikt.

Stop met diëten

Stop met diëten. Als jij weet wat jouw ruststofwisseling is, zul je nooit meer te weinig eten. En weet je precies hoeveel kilocalorieën je mag eten om af te vallen.

Neem contact met me op om een afspraak te maken.
Telefoon (ook WhatsApp): 06 40 82 60 88
E-mail: info@sylviavanwilligen.nl
Stuur me een berichtje via het contactformulier

Of vul hieronder je gegevens in. Ik stuur je zo snel mogelijk een aantal beschikbare data en tijden.

Hoe meet ik de ruststofwisseling

Drie uur voor de test mag je niet eten, roken en sporten. Je komt in ontspannen toestand naar mijn praktijk. Je ademt 15 minuten ontspannen door een kapje. De computer berekent het aantal kilocalorieën dat je lichaam in rust nodig heeft. 

Dagelijkse energiebehoefte

Na deze eenvoudige meting bespreken we je dagelijkse en sportieve activiteiten. De Fitmate RMR berekent hoeveel kilocalorieën je lichaam nodig heeft om de dag door te komen. Wil je afvallen of aankomen, dan berekent de Fitmate hoeveel kilocalorieën je móet en mag eten om je doel(en) te behalen.

Na de Fitmate Analyse Test

  • na de Fitmate Analyse Test kun je het online jaarprogramma van 17 euro volgen om stap voor stap je streefgewicht te behalen 
  • ik coach je in groepsverband naar een gezonde leefstijl. Sluit je aan bij de groep op maandagmiddag of stel zelf een groepje samen
  • volg mijn workshop “Leer zelf een weekmenu samenstellen”. Ik leer je hoe je een weekmenu samenstelt op basis van jouw stofwisseling met de juiste kilocalorieën
  • ik maak een persoonlijk voedingsadvies op basis van de resultaten van de Fitmate Analyse Test. Een éénmalig voedingsadvies kost € 50
  • heb je zelf kennis van voeding? Dan kun je de test afnemen en zelf met de uitkomsten aan de slag gaan.

Herhaling test

Ik adviseer je de Fitmate Analyse Test te herhalen als je lichaamssamenstelling verandert. Door  toe- of afname in gewicht, sport en/of meer beweging verandert je lichaam en dus ook je rustmetabolisme.

Wat kost een Fitmate Analyse Test?

Een Fitmate Analyse Test kost € 45. De test zelf duurt een kwartiertje een uur. Inclusief intake en wegen zijn we ongeveer een uurtje bezig.

Belangrijke informatie voor de meting

  • Drie uur voor de meting mag je niet eten en roken. Je mag alleen water drinken.
  • Drie uur voor de test mag je niet sporten.
  • Kom niet gehaast naar de praktijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *