Wie is Sylvia?

Sylvia van Willigen, gediplomeerd gewichtsconsulente

Wie is Sylvia en waarom heb ik gekozen voor het beroep gewichtsconsulente, life coach, fitness trainer en slaapcoach?

Mijn serieuze interesse in voeding en beweging ontstond in 2010. De aanleiding was de aankondiging van mijn dochter dat ik oma zou worden. Op mijn 41e zou ik mijn eerste kleinkind in mijn armen mogen nemen. Ik was zo ontzettend blij!

Maar het zette me ook aan het denken

Als kind was ik slank, mager zelfs. Op mijn 17e begon ik zwaarder te worden. Ik kan allerlei redenen opgeven:

 • ik had de bouw van mijn moeder
 • de pil zorgde voor de extra kilo’s
 • noem maar op

De échte reden

Weet je wat de échte reden was? Ik snoepte te veel. Mars was mijn favoriet. Elke dag kocht ik bij de bakker zo’n overheerlijke Mars.
Drop was, en is, bij mij niet veilig.
Door elke dag een Mars en de zakken drop werd ik zwaarder.

Mijn zwangerschap

Mijn wens was om op jonge leeftijd moeder te mogen worden. “Voor mijn 20e wil ik een kindje”, riep ik al vanaf een jaar of 12. En mijn wens is uitgekomen. Ik was 4 dagen 19 jaar toen ik mijn dochter in mijn armen sloot.

Daar ging een periode van 9 maanden misselijkheid en overgeven aan vooraf. Wat ben ik ziek geweest! Ik liep onder controle in het ziekenhuis, omdat mijn baby “mij opat”. Ik woog nog 48 kilo toen mijn dochter geboren was.

Een gezond gewicht

Het duurde twee jaar voordat ik weer normaal kon eten, zonder dat mijn maag protesteerde. Na twee jaar had ik weer een gezond gewicht van 53 kilogram behaald.

Medicatie

Op mijn 26e was het noodzakelijk dat ik medicatie ging gebruiken. Eén van de bijwerkingen van de medicatie was “gewichtstoename”, volgens de bijsluiter. De bijsluiter had gelijk. Het getal op de weegschaal ging sneller omhoog dat mijn brein aankon. Ik kwam in een negatieve spiraal terecht. Ik had constant honger van de medicatie, ik had mijn eetbuien niet onder controle, ik kwam in gewicht aan en dat zorgde voor een negatief zelfbeeld. Huilend stond ik in de paskamer als ik weer een grotere maat kleding moest kopen. Eten werd mijn vijand. Ik kon niet meer genieten van eten. Ik had het gevoel dat elke hap die ik nam op mijn lichaam vastplakte en nooit meer los zou laten.

Afvallen door te crashen

Na tien jaar doorsukkelen besloot ik, in overleg met mijn arts, te stoppen met de medicatie. Door het stoppen met de medicatie voelde ik me stukken beter, maar mijn overtollige kilo’s bleven zitten waar ze zaten. Ik was vastbesloten de strijd tegen de kilo’s aan te gaan en mijn oude figuur terug te krijgen. Mijn dieet bestond uit “nauwelijks eten”. Ik viel 17 kilogram af!

Zoals je waarschijnlijk wel raadt, kwamen de kilo’s er weer aan nadat ik voorzichtig weer begon te eten. Langzaam maar zeker bereikte ik weer het gewicht waar ik diep ongelukkig van werd. Ik had niet de puf om wéér maandenlang op een houtje te bijten. En sporten kwam op dat moment niet in mijn woordenboek voor.

Het roer moest om

Totdat mijn dochter mij vertelde ik oma zou worden. Ik mocht een jonge oma worden. Ik heb er bewust voor gekozen om jong moeder te worden. En nu had ik ook het geluk dat ik jong oma mocht worden. Ik vond dat ik mijn kleinkind een fitte oma moest geven. Een oma die fit genoeg is om met hem of haar te voetballen of touwtje te springen.

Genetisch gezien lijk ik op mijn moeder. Ik heb dezelfde ronde vormen. Ik heb mijn moeder haar hele leven lang dezelfde vicieuze cirkel zien doorlopen. Lijnen > afvallen > blij zijn > normaal eten > aankomen > gefrustreerd worden > en weer een nieuwe lijnpoging ondernemen.

de vicieuze cirkel van afvallen

Hoe kan het anders?

Dat wilde ik dus niet. Het moest toch anders kunnen!

Die andere manier heb ik gevonden. Vijf jaar lang heb ik mij verdiept, en zelfs gespecialiseerd, in voeding en beweging. Maar ook in de psychische factoren die bij afvallen komen kijken.

Afvallen is meer dan minder eten

Afvallen is “geen dieet volgen”. Afvallen is “niet wéér een lijnpoging ondernemen”.

Afvallen is:

 • gewoontes veranderen
 • andere keuzes maken
 • goed voor jezelf zorgen
 • ontspannen
 • lekker slapen
 • genieten van het leven

Afvallen is geen tijdelijke actie. Afvallen is een proces. Om jou goed te kunnen begeleiden heb ik de opleidingen gewichtsconsulent, fitness trainer, life coach en slaapcoach gevolgd. Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN).

Feit is: als je blijvend af wilt vallen, moet er structureel iets veranderen. Bij elk mens moet er iets anders veranderen. De oorzaken van het overgewicht zijn bij iedereen anders. De oplossing is daarom ook voor iedereen anders.

Wat wel voor iedereen geldt:

“als je niets verandert, verandert er niets”

“de oplossing ligt in jezelf”

Het gratis e-book van Sylvia

De tips die ik jou in mijn gratis e-book “16 Tips om Blijvend Af te Vallen” geef, zijn bekend bij jou. Dat weet ik zeker. Iedereen die af wil vallen, weet wat hij/zij moet doen om af te vallen. Maar we doen het niet! Waarom niet?

gratis e-book 16 Tips om Blijvend Af te Vallen, geschreven door Sylvia

We hebben de wilskracht om af te vallen. Dat hebben we bewezen. Maar afvallen op wilskracht leidt niet tot een blijvend resultaat. Afvallen op wilskracht leidt tot een tijdelijk resultaat.

Mensen die blijvend afvallen

 • veranderen ongezonde gewoontes in gezonde gewoontes
 • herkennen verleidingen
 • hebben slimme trucs om met verleidingen om te gaan
afvallen is een proces

Mijn missie is om jou stap voor stap te helpen naar een gezond gewicht. Ik wil dat je je prettig voelt en dat afvallen niet leidt tot frustraties en honger. Lijnen en jojoën is verleden tijd voor jou. Een blijvend gezond gewicht behaal je door ongezonde gewoontes blijvend te veranderen. Veranderen kost tijd. Er bestaan geen middeltjes en diëten waarbij je in 3 maanden tijd blijvend je streefgewicht behaalt. Als dat zo zou zijn, dan zou toch iedereen slank zijn?
Daarom heb ik het e-book “16 Tips om Blijvend Af te Vallen” geschreven. Dit e-book is een stappenplan om jou te helpen op je weg naar een blijvend gezond gewicht.

Download meteen mijn gratis e-book en vandaag nog jouw eerste stap naar een blijvend gezond gewicht.

ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Mijn begeleiding wordt vergoed uit de aanvullende verzekering.
Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Mijn begeleiding wordt vergoed uit de aanvullende verzekering.